e-Trial

Formål

e-Trial platformen er et webbaseret system til understøttelse af dataindsamling i forbindelse med bl.a. forskning, kvalitetsudvikling og evaluering af indsatser. 

Platformen er særligt velegnet til randomiserede studier og indsamling/behandling af patientrapporterede oplysninger.

Data kan udtrækkes i forskellige formater, herunder Excel og Stata eller overføres gennem integration med andre dataindsamlingssystemer, såsom RedCap.

Struktur

e-Trial er modulært opbygget, hvor grundsamlingen af generiske moduler kan suppleres med skræddersyede moduler alt efter projektets beskaffenhed.

Samlingen består bl.a. af følgende moduler:

  • Login (to-faktor eller MitID)
  • Brugeradministration
  • Randomiseringsmodul
  • Borgeradgang
  • Borgeradministration
  • Rapportgenerator
  • Nøgletalsvisning
  • Svarprocent

Systemet er en webapplikation med en klient kodet i JavaScript, der tilgår databasen via en API kodet i Node.js.

Projekter i e-Trial

Der er p.t. følgende projekter på platformen:

Klientdatabasen

Klientdatabasen er udviklet for Klinisk Socialmedicin og Rehabilitering og har til formål at monitorere og kvalitetssikre driften, herunder antal henvisninger, undersøgelser, vente- og sagsbehandlingstider og antal visiterede klienter. Databasen benyttes desuden til vurdering af sammenhænge mellem diagnoser og handlingsplaner og til generering af faktureringsgrundlag over for de enkelte kommuner.

Databehandlingen omfatter klienter henvist til Klinisk Socialmedicin og Rehabilitering, og data består af faktureringsgrundlag, monitoreringsdata såsom henvisnings- og afslutningsdatoer, sagstype samt diagnose.

Sundhedskoordinatordatabasen

Sundhedskoordinatordatabasen er udviklet for Klinisk Socialmedicin og Rehabilitering med det formål at sikre opfølgning på overholdelse af mødekonditioner iht. samarbejdsaftale mellem Region Midtjylland og de 19 midtjyske kommuner om rådgivning og vurdering fra sundhedskoordinator og Klinisk Funktion.

Databehandlingen omfatter Klinisk Socialmedicin og Rehabiliterings sundhedskoordinatorer, og data består af disses stamdata, kommunenavn og dato for rehabiliteringsmøder samt antal og type af sager planlagt og behandlet.

Abortdatabasen

Abortdatabasen er udviklet for Klinisk Socialmedicin og Rehabiliterings samrådssekretariat for svangerskabsafbrydelse, fosterreduktion og sterilisation med det formål at monitorere og kvalitetssikre omstændigheder og afgørelser omkring abort og sterilisation.

Databehandlingen omfatter patienter med erhvervet hjerneskade og disses pårørende, og data omfatter patientens stamdata, herunder alder og helbredstilstand, samt patient og pårørendes tilfredshed og omstændigheder i forbindelse med genoptræning og rehabilitering.

Tværfaglig Koordineret Indsats 2

Tværfaglig Koordineret Indsats 2 (TKI-2) er et internt projekt, med det formål at evaluere en tværmagistratlig sundheds- og beskæftigelsesindsats i Aarhus Kommune. e-Trial benyttes til randomisering af borgere til hhv. vanlig indsats og TKI-2 intervention.

Databehandlingen omfatter borgeres diagnose i anonymiseret tilstand.

Indlæggelse i hjemmet

Indlæggelse i hjemmet er et internt projekt til evaluering af hospitalsbehandling i eget hjem. e-Trial benyttes til randomisering og direkte elektronisk videregivelse af resultat til REDCap.

Databehandlingen omfatter ældre patienter med forholdsvis ukomplicerede behandlingsforløb, og data omfatter patienternes personnummer samt diagnose.

HEART-projektet

HEART-projektet er et internt projekt, hvis formål det er at undersøge, i hvilken udstrækning folkesundheden kan forbedres gennem blå-grønne løsninger. e-Trial benyttes til randomisering.

Sikkerhed

Til sikring af data i e-Trial, er der udviklet et informationssikkerhedssystem (ISMS) på grundlag af ISO 27001, der supplerer Region Midtjyllands overordnede ISMS, der ligeledes baseres på ISO 27001. 

PricewaterhouseCoopers reviderer årligt informationssikkerhedssystemet og udarbejder ud fra dette en ISAE 3000 revisionserklæring.

Projektstatus Aktiv