Evaluering af Social brobygning og fællesskab

Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark (FriSe) ønsker med projektet ”Social brobygning og fællesskab” at videreudvikle og afprøve metoder til at skabe bæredygtige broer mellem fællesskaber og mennesker.

Indsatsen vil blive udviklet med inspiration fra tilgangen ”social prescribing” fra England og særligt funktionen ”linkworker”, som guider borgere over i relevante aktivitetstilbud eller fællesskaber. 

Projektets målgruppe tilhører risikogruppen eller eksklusionsgruppen som defineret i Fællesskabsmålingen (VIVE: Fællesskabsmålingen, 2022).

I den samlede projektperiode fra maj 2024 til maj 2027 gennemfører DEFACTUM en udviklings- og virkningsevaluering, der har fokus på tre områder, hvor følgende evalueringsspørgsmål vil være evalueringens omdrejningspunkt:

Frivillighed: Hvordan styrkes funktionen som frivillig social brobygger, således at funktionen på bedst mulig vis bidrager til succesfulde brobygningsforløb?

Samarbejde på tværs: Hvilke organisatoriske, ledelsesmæssige og ressourcemæssige vilkår skal være til stede, for at brobygningsmodellen kan fungere på bedst mulig vis?

Inklusion i fællesskaber: I hvilket omfang lykkes det via brobygningsmodellen at inkludere borgere i aktiviteter eller foreninger? Hvem i målgruppen lykkes det at inkludere, samt hvad er årsagerne til succesfulde/ikke-succesfulde forløb?

Projektet er finansieret af midler fra Velux Fonden.

Projektstatus Aktiv
Afslutning 2027

Projektleder